Sposób przygotowania:
Pieczona ciecierzyca
Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na około 3 godziny, ale najlepiej namoczyć ją na noc. Potem odcedzić ją na sicie i przelać zimną wodą. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować około godziny. Ugotowaną ciecierzycę osączyć na sicie i wysuszyć.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Dużą blachę rozłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ugotowaną, osuszoną i wymieszaną z olejem i przyprawami ciecierzycą. Piec około 15 minut.
Nie należy zbyt długo piec, bo wtedy staje się zbyt twarda.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Dużą blachę rozłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ugotowaną, osuszoną i wymieszaną z olejem i przyprawami ciecierzycą. Piec około 15 minut.
Nie należy zbyt długo piec, bo wtedy staje się zbyt twarda.