Pikantna fasolka szparagowa 4

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

złocista mięciutka fasolka szparagowa z przyprawami

Pikantna fasolka szparagowa 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pikantna fasolka szparagowa 4

 

Sposób przygotowania:

Pikantna fasolka szparagowa 4
Surową fasolkę szparagową myjemy. Odcinamy końcówki i wrzucamy do szerokiego garnka. Zalewamy dokładnie wodą, następnie solimy. Przykrywamy pokrywką. Gotujemy 15-20 minut. Po tym czasie odcedzamy na durszlaku. Na patelni rozpuszczamy masełko, i dodajemy bułkę tartą. Cały czas mieszamy. Tak przygotowaną bułką tartą polewamy fasolkę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą kucharek. Wszystko po 1 szczypcie.
Pikantna fasolka szparagowa 4
od fasoli szparagowej odcinamy końcówki
Pikantna fasolka szparagowa 4
w chłodnej wodzie myjemy fasolkę szparagową
Pikantna fasolka szparagowa 4
fasolkę szparagową zalewamy wodą i solimy