Sposób przygotowania:
Pikantne kąski z kurczaka z salsą
Filet z kurczaka myję a następnie kroję w paski. Do miseczki wsypuję mąkę. Mięso obtaczam w przyprawach. Następnie każdy pasek mięsa obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnie wylewam olej rzepakowy, każdy kąsem smażę na rumiany kolor ze wszytskich stron.
Między czasie przygotowuję salsę pomidorową. Pomidory obierm i drobno kroję, Cebulę również obieram i drobno siekam. Pomidory i cebulę łączę ze sobą, doprawiam przyprawami i posypuję natką pietruszki.
Smacznego.
Między czasie przygotowuję salsę pomidorową. Pomidory obierm i drobno kroję, Cebulę również obieram i drobno siekam. Pomidory i cebulę łączę ze sobą, doprawiam przyprawami i posypuję natką pietruszki.
Smacznego.