Sposób przygotowania:
Wiatraczki z ziołami i suszonymi pomidorami
1.By zrobić ciasto najpierw zmieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. Dodaj oliwy z oliwek i wody. Wyrabiaj ciasto około 10 minut i odstaw do wyrośnięcia. Rozwałkuj w prostokąt. Zostawiając po 1 cm na brzegach wysmaruj ciasto rozmarynem i suszonymi pomidorami.
2.Zroluj ciasto po dłuższym boku i delikatnie przyklep żeby zawartość nie wyszła podczas pieczenia. Potnij w 2-3 centymetrowe kawałki, ułóż na blachę do pieczenia i zostaw jeszcze na godzinę.
3.Wysmaruj wiatraczki z góry oliwą i posyp solą morską. Piecz w 180 stopniach przez 10-12 minut.
2.Zroluj ciasto po dłuższym boku i delikatnie przyklep żeby zawartość nie wyszła podczas pieczenia. Potnij w 2-3 centymetrowe kawałki, ułóż na blachę do pieczenia i zostaw jeszcze na godzinę.
3.Wysmaruj wiatraczki z góry oliwą i posyp solą morską. Piecz w 180 stopniach przez 10-12 minut.