Sposób przygotowania:
Pikantny gyros z warzywami w tortilli
Filet z piersi kurczaka kroimy w paseczki.
Na patelni przekładamy filet, polewamy olejem i posypujemy przyprawą gyros, pieczemy mięso do miękkości przez około 8-10 minut.
Pomidory myjemy, kroimy w księżyce. Białą cebulę obieramy i kroimy w piórka. Liście sałaty szarpiemy na małe kawałki. Szczypior drobno siekamy.
Placki tortilli zagrzewamy na suchej patelni, smarujemy ketchupem, nakładamy sałatę, warzywa oraz mięso, posypujemy szczypiorem, składamy.
Podajemy.
Na patelni przekładamy filet, polewamy olejem i posypujemy przyprawą gyros, pieczemy mięso do miękkości przez około 8-10 minut.
Pomidory myjemy, kroimy w księżyce. Białą cebulę obieramy i kroimy w piórka. Liście sałaty szarpiemy na małe kawałki. Szczypior drobno siekamy.
Placki tortilli zagrzewamy na suchej patelni, smarujemy ketchupem, nakładamy sałatę, warzywa oraz mięso, posypujemy szczypiorem, składamy.
Podajemy.
Nina W.