Sposób przygotowania:
Pikantny krem z pomidorów
Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Usuwamy szypułki i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do garnka z grubym dnem i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Zmniejszamy ogień, zdejmujemy pokrywkę i gotujemy pomidory do odparowania połowy płynu.
Pomidory dokładnie miksujemy i przecieramy przez sito. Wlewamy bulion drobiowy i gotujemy do chwili uzyskania pożądanej konsystencji. Dodajemy pokrojone w paski pomidory i dokładnie miksujemy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem chili. Nalewamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem. Przybieramy gęstym jogurtem naturalnym i drobno posiekaną natką pietruszki.
Pomidory dokładnie miksujemy i przecieramy przez sito. Wlewamy bulion drobiowy i gotujemy do chwili uzyskania pożądanej konsystencji. Dodajemy pokrojone w paski pomidory i dokładnie miksujemy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem chili. Nalewamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem. Przybieramy gęstym jogurtem naturalnym i drobno posiekaną natką pietruszki.
rozmarzona.marzena
Bernadetta
Dziękuję :) Ja lubię wszystkie zupy, ale ostre w szczególności :D