Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Pikle po żydowsku*

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Proporcje według uznania-zależy ile chcemy zrobić słoików.

*Pikle po żydowsku*

Składniki:

*Pikle po żydowsku*

 

  • ogórki gruntowe
  • pietruszka
  • seler
  • koper
  • marchew
  • cebula
  • czosnek
  • NA ZALEWĘ:
  • 5szkl wody
  • 1szkl octu
  • 1 1/2szkl cukru
  • 2 płaskie łyżki soli

Sposób przygotowania:

*Pikle po żydowsku*
Na dno każdego słoika wykładać nać pietruszki,nać selera,liść kopru,3 plastry marchwi,talar cebuli i ząbek czosnku. Ogórki obrać i pokroić wzdłuż na 4 części. Zrobić zalewę,doprowadzić do wrzenia,rozlać do słoików i szczelnie zakręcone pasteryzować ok 10-15min.