koreilly

koreilly

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Pinacolada babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis z ktorego zrobimy 12 przepysznych babeczek.

Pinacolada babeczki

Składniki:

Pinacolada babeczki

 

  • 12 sztuk
  • 125 g masła, miękkiego,
  • 100g cukru pudru
  • 2 jajka,
  • 125g mąki,
  • 75g wiórki kokosowe
  • 3 plastry ananasów w puszkach, w syropie,

 

  • Na wierzch:
  • 100g miękkiego masła,
  • 200g cukru icening,
  • 1 łyżeczka Soku z limonki / cytryny,
  • 2 łyżki wiórki kokosowe.

Sposób przygotowania:

Pinacolada babeczki
Rozgrzej piekarnik do 180 C. Ubij maslo i cukre puder w misce, aż masa będzie jasna i puszysta. Wmieszaj jajka, jedeno po drugim, dodając nieco mąki z każdym. Przesiać reszte mąki, wmieszując ją delikatnie, następnie dodać wiórki kokosowe i dodac 5 lyzek z soku ananasowego. Pokroić plastry ananasa na 4 . Wyłozyc Łyżkę ciasta do foremki , następnie dodać plaster ananasa i pokryć resztyą mieszaniny, a następnie piec w piekarniku przez około 20 min. Pozostawić do ostygnięcia. Na lukier, Energicznie bić masło z cukrem pudrem i sokiem z limonki / cytryny, aż masa będzie gładka i jędrna. Udekorowac babeczki za pomocą szpatułki lub noża palety. Lekko podprazyć wiórki kokosowe rzucając je na suchą patelnie, na średnim ogniu do złotego koloru, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Posypać wierzch babeczki kokosem i schłodzić przez co najmniej godzinę.

Tagi:

jajko jajka