Sposób przygotowania:
Babeczki z polewą czekoladowąETAP 1:
Margarynę ucieramyz cukrem.
ETAP 2:
Dalej ucierając wbijamypo jednym jajku.
ETAP 3:
Następnie wsypujemy mąkę, 2 łyżki mąki ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia. Miksujemy mikserem, aż połączą się składniki, po czym wlewamy mleko i jeszcze przez chwilę miksujemy.
ETAP 4:
Ciasto dzielimy na dwie części: do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy, a do drugiej wsypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej i także mieszamy lub miksujemy.
ETAP 5:
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do papilotek wykładamy ciasta - do każdej po jednej łyżce jasnego ciasta i po jednej łyżce ciemnego ciasta. Formę wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut w temp. 160 stopni.
ETAP 6:
Polewa: Śmietankę doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekaną czekoladę i czekamy, aż się roztopi, co jakiś czas mieszając. Ciepłą polewą polewamy babeczki.