Sposób przygotowania:
Babeczki z bakaliami i migdałową kruszonkąETAP 1:
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej wymieszać jogurt z oliwą i cukrem. Do miski z jogurtem wsypać mąkę, dodać cukier z wanilią i żółtka.
ETAP 2:
Wszystkie składniki wymieszać na najniższych obrotach.
ETAP 3:
Następnie do ciasta dodać otartą skórkę z pomarańczy, obtoczone w mące rodzynki i skórkę kandyzowaną, delikatnie wymieszać łyżką.
ETAP 4:
Kruszonka
Mąkę, masło, cukier, żółtko, płatki migdałowe, aromat połączyć i zrobić kruszonkę.
ETAP 5:
Do foremek muffinowych włożyć papilotki i nałożyć ciasto do 2/3 wysokości .
ETAP 6:
Po wierzchu babeczki posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut.