Sposób przygotowania:
Muffinki mocno kakaowe
Masło ucieramy cukrem. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku. Każde następne, gdy poprzednie połączy się z masą. Następnie dodajemy na przemian przesiane sypkie składniki i śmietanę. Miksujemy do połączenia się składników.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Pieczemy w 190 st przez około 25 minut. Po upieczeniu dokładnie studzimy.
Zimne muffinki dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną kremówką. Ja do śmietany dodałam rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody kawę rozpuszczalną. Nie podaję proporcji, bo robiłam to na przysłowiowe "oko".
Wierzch posypujemy posypką.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Pieczemy w 190 st przez około 25 minut. Po upieczeniu dokładnie studzimy.
Zimne muffinki dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną kremówką. Ja do śmietany dodałam rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody kawę rozpuszczalną. Nie podaję proporcji, bo robiłam to na przysłowiowe "oko".
Wierzch posypujemy posypką.
BozenaMatuszczyk
misia5