renata23

renata23

Kucharz
[Przepisów: 5]

Piszninder bakaliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Prosta oraz smaczna słodka przekąska ;)

Piszninder bakaliowy

Składniki:

Piszninder bakaliowy

 

  • 100ml.mleka
  • kostka masła
  • 3/4szkl.cukru pudru
  • opakowanie wafli(prostokątnych)
  • 2szkl.mleka w proszku
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • odrobina zapachu pomarańczowego

 

Sposób przygotowania:

Piszninder bakaliowy
Mleko zagotuj z masłem i cukrem,cały czas mieszając.Ostudz. Odłóż dwa wafle,a resztę pokrusz i wymieszaj z mlekiem w proszku i bakaliami.Dodaj do ostudzonego mleka z masłem i wymieszaj.Masę wyłóż na 1 z pozostawionych wafli i przykryj 2.Całość zawiń w pergamin i przykryj czymś ciężkim np. encyklopedią.Wstaw do lodówki na 2 godziny.