Sposób przygotowania:
Pita z białym serem i dynia
Do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek i wlewamy do niego wodę, łyzke oleju i szczyptę soli- zagnieść (jak ciasto na makaron). Następnie ciasto należy rozwałkować na bardzo cienki placek, posmarować go łyżką oleju.Ser wymieszać z jajkiem, 4 łyżkami cukru i cukrem waniliowym i wyłożyć na placek.Na to wykładamy dynię i zwijamy jak makowca.Wierzch smarujemy łyżką oleju i nakłuwamy widelcem.Pitę wkładamy do blaszki wysmarowanej olejem.Pieczemy w 200 stopniach ok godziny.Na ok 15 min przed końcem pieczenia polewamy pitę łyżką śmietany, posypujemy cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru.Pieczemy do zrumienienia.Pita smakuje i na ciepło i na zimno.
eli_555
Natala1210