czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Pity z farszem meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pity można nadziewać różnymi farszami, u mnie tym razem ostry farsz z mielonego mięsa, kukurydzy i fasoli.

Pity z farszem meksykańskim

Składniki:

Pity z farszem meksykańskim

 

  • 50 dkg łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • ok. 1 szklanka sosu meksykańskiego
  • sos pikantny z sambalem
  • sól, pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • 1 opakowanie chlebków pita

Sposób przygotowania:

Pity z farszem meksykańskim
Cebulę pokroić drobno, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić.

Zmieloną szynkę wieprzową dodać do cebuli i podsmażyć około 10-15 minut.

Kukurydzę i fasolę osączyć i dodać do smażącego się mięsa, a po 5 minutach wlać sosy i doprawić. Podsmażyć jeszcze około 10 minut, żeby sos się zredukował.

Chlebki obsmażyć na patelni, przekroić i napełnić farszem, smacznego :)

Tagi:

pita danie mięso