Sposób przygotowania:
Sos z młodymi ziemniaczkami
Mięso wieprzowe opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić w kostkę. Cebulką obrać i pokroić w piórka. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju podsmażyć razem mięso i cebulkę, a później zalać wodą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Paprykę opłukać i pokroić w kostkę omijając gniazda nasienne. Ziemniaki obrać, opłukać , większy przekroić na pół dodać do sosu, dodać paprykę.
Gotować dalej do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać koncentrat i natkę doprawić do smaku przyprawami.
Paprykę opłukać i pokroić w kostkę omijając gniazda nasienne. Ziemniaki obrać, opłukać , większy przekroić na pół dodać do sosu, dodać paprykę.
Gotować dalej do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać koncentrat i natkę doprawić do smaku przyprawami.