Sposób przygotowania:
Pita ziołowo-paprykowa
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Ciasto przełożyć do oprószonej mąką miski i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny)
Po tym czasie ciasto krótko wyrobić i podzielić na około 4-6 równych części. Każdą rozwałkować do uzyskania cienkich placków.
Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 20 minut do zarumienienia. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. Smacznego!
Po tym czasie ciasto krótko wyrobić i podzielić na około 4-6 równych części. Każdą rozwałkować do uzyskania cienkich placków.
Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 20 minut do zarumienienia. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. Smacznego!