Siba Mtongana

Siba Mtongana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Kebab z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie w sam raz na obiad dla całej rodziny. Sycące i bardzo smaczne, a do tego przygotuje je szybko i prosto!

Kebab z kurczaka

Składniki:

Kebab z kurczaka

 

  • 4 filety z kurczak pokrojone w kostkę

 

  • 4 łyżeczki przyprawy orientalnej

 

 

 

 

  • Podawaj z: ćwiartkami cytryny, małymi pitami i pietruszką

Sposób przygotowania:

Kebab z kurczaka
Pity owiń w folię aluminiową i włóż do rozgrzanego na 200°C piekarnika na 10 minut.

Połącz ze sobą przyprawę czosnek i oliwę z oliwek i obtocz w mieszance kurczaka. Następnie nabij mięso na patyczki do szaszłyków a między kolejne kawałki mięsa wkładaj plaster cytryny.

Mięso grilluj lub smaż 6-8 minut, po 3-4 minuty z każdej strony, aby upiekło się równo.

Połóż na talerzu wraz z pitami, cytryna i posyp pietruszką.

Przepis z Polsat Food Network