Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Piure marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne piure ziemniakowe z dodatkiem marchewki dla ładniejszego kolorytu

Piure marchewkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piure marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Piure marchewkowe
Marchewkę oraz ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki o tej samej wielkości. Zalewamy je wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości. Nastepnie odcedzamy i gorące warzywa przeciskamy przez praskę - dodajemy masło oraz pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy tak aby masło calkiem sie rozpuściło, ziemniaki podajemy do obiadu
Piure marchewkowe
Marchewkę oraz ziemniaki obieramy, . . .
Piure marchewkowe
Nastepnie odcedzamy i gorące warzywa przeciskamy p
Piure marchewkowe
Nastepnie odcedzamy i gorące warzywa przeciskamy - dodać masło
Piure marchewkowe
piure przed udekorowaniem rzezuchą . . . .

Tagi:

marchewka