Russkaya

Russkaya

Kucharz
[Przepisów: 2]

Piwne serduszka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli znudziły Wam się zwykłe kiełbasy i karkówki z grilla, to polecam te serduszka! Zasmakują nie tylko mężczyznom ;-)

Piwne serduszka z grilla

Składniki:

Piwne serduszka z grilla

 

  • ok 700g serduszek drobiowych
  • 1/2 szklanki piwa
  • 1/2 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • 5 ząbków czosnku

 

 

 

 

 

  • Sos (dla 1 osoby):

 

  • 2-3 czubate łyżki ketchupu lub sosu pomidorowego
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka serka ricotta
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • szczypta chili

 

Sposób przygotowania:

Piwne serduszka z grilla
Składniki na sos mieszamy ze sobą i chowamy do lodówki.Serduszka najpierw myjemy pod wodą, osuszamy i przekładamy do dużej miski. Posypujemy je solą i pieprzem. Do drugiej miseczki wlewamy piwo i olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Taką marynatą polewamy serduszka i posypujemy je suszonym oregano. Odstawiamy je na parę godzin do lodówki.Serduszka nadziewamy na patyczki i grillujemy około 30 minut. W międzyczasie możemy je polewać marynatą. Podajemy z sosem.

Tagi:

piwo sosy