mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Pizza farmerska 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Pyszna i szybka kolacja.dla każdego.

Pizza farmerska 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza farmerska 2

 

  • Ciast:
  • 3 szkl. mąki
  • pół szkl. mleka
  • pół szkl. wody
  • 10 dkg drożdży
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • 10 ogórków kiszonych
  • papryka
  • puszka kukurydzy
  • 5 dkg dowolnej wędlinuy
  • 20 dkg żółtego sera
  • Dodatkowo:
  • ketchup
  • łyżeczka przyprawy do pizzy Prymat

 

Sposób przygotowania:

Pizza farmerska 2
Mleko i wodę podgrzewamy do temperatury pokojowej. Mąkę przesiewamy do naczynia, dodajemy mleko z wodą, pokruszone drożdże, olej i sól. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy farsz- ogórki, paprykę, wędlinę kroimy w kostkę, kukurydzę odcedzamy. Wszystko to mieszamy ze sobą. Ser trzemy na grubej tarce. Pól małej szklaneczki zalewamy ketchupem. dodajemy przyprawę do pizzy, mieszamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na natłuszczoną tortownicę. Na to rozsmarowujemy sos z ketchupu i wysypujemy warzywa. Wierzch posypujemy startym serem. pieczemy w temp 220 st przez ok 30- 40 min. Gotowe polewamy ketchupem.
Pizza farmerska 2
Z podanych składników zagniatamy ciasto na pizzę.
Pizza farmerska 2
Warzywa i wędlinę kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy.
Pizza farmerska 2
Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach.
Pizza farmerska 2
Ciasto wykładamy na tortownicę i pieczemy.