Sposób przygotowania:
Pizza hawajska
Drożdże mieszamy z wodą, 2 łyżkami mąki i cukrem. Pozostawiamy pod przykryciem do momentu aż drożdże zaczną pracować.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na jedno duże koło, odstawiamy na 10 minut.
Szynkę i ananasa kroimy na mniejsze części, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w krążki.
Ciasto smarujemy ketchupem lub sosem, posypujemy ziołami oraz żółtym serem. Układamy krążki cebuli, szynkę, ananasa.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na jedno duże koło, odstawiamy na 10 minut.
Szynkę i ananasa kroimy na mniejsze części, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w krążki.
Ciasto smarujemy ketchupem lub sosem, posypujemy ziołami oraz żółtym serem. Układamy krążki cebuli, szynkę, ananasa.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.