Sposób przygotowania:
Orkiszowa pizza z boczkiem
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy suche drożdże, cukier, sól, olej. Wlewamy letnią wodę i zagniatamy do momentu aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Miskę z ciastem przykrywamy bawełniana ściereczką i odstawiamy na pół godziny.
Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną mąka i wałkujemy na duże koło, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy ketchupem.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim pizzę, boczek kroimy na mniejsze kawałki, cebule kroimy w krążki, układamy z pozostałymi składnikami na pizzy.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną mąka i wałkujemy na duże koło, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy ketchupem.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim pizzę, boczek kroimy na mniejsze kawałki, cebule kroimy w krążki, układamy z pozostałymi składnikami na pizzy.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
misia5