Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami, oliwkami i gorgonzolą
Do misy robota wrzucić składniki na ciasto i wyrobić, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
W tym czasie przygotować farsz: pieczarki umyć, osuszyć, pokroić. Wrzucić na olej, smażyć aż odparują. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Wystudzić.
Oliwki pokroić w kawałki, goudę zetrzeć na tarce, gorgonzolę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić.
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blasze, posmarować sosem, posypać posiekaną cebulą, rozłożyć pieczarki. Posypać ziołami prowansalskimi.
Rozłożyć pokrojone oliwki i sery. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20-25 minut.
W tym czasie przygotować farsz: pieczarki umyć, osuszyć, pokroić. Wrzucić na olej, smażyć aż odparują. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Wystudzić.
Oliwki pokroić w kawałki, goudę zetrzeć na tarce, gorgonzolę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić.
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blasze, posmarować sosem, posypać posiekaną cebulą, rozłożyć pieczarki. Posypać ziołami prowansalskimi.
Rozłożyć pokrojone oliwki i sery. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20-25 minut.