Sposób przygotowania:
Pizza pełna smaku na ostro
Ciasto na pizzę przygotowujemy wg tego przepisu https://gotujmy.pl/pizza-na-ziolowym-spodzie,przepisy-pizza-przepis,250897.html Gdy ciasto rośnie przygotowujemy dodatki.
Cebulę kroimy w cienkie piórka. Umyte pieczarki kroimy na plasterki, paprykę kroimy w paski, a pomidory na plasterki. Cukinię wcześniej umyta i osuszoną kroimy na cienkie plasterki. Tak samo jak cukinię kroimy cienką kiełbasę.
Do szklanki przekładamy ketchup i przecier pomidorowy. Dodajemy oregano, zioła prowansalskie, bazylię oraz drobno pokrojony czosnek. Całość bardzo dokładnie mieszamy.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na blachę i rozciągamy je na całą jej powierzchnię. Wierzch smarujemy przygotowanym sosem, na którym układamy przygotowane dodatki. Posypujemy serem.
Pizzę pieczemy w 200 st przez około 20-25 minut.
Cebulę kroimy w cienkie piórka. Umyte pieczarki kroimy na plasterki, paprykę kroimy w paski, a pomidory na plasterki. Cukinię wcześniej umyta i osuszoną kroimy na cienkie plasterki. Tak samo jak cukinię kroimy cienką kiełbasę.
Do szklanki przekładamy ketchup i przecier pomidorowy. Dodajemy oregano, zioła prowansalskie, bazylię oraz drobno pokrojony czosnek. Całość bardzo dokładnie mieszamy.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na blachę i rozciągamy je na całą jej powierzchnię. Wierzch smarujemy przygotowanym sosem, na którym układamy przygotowane dodatki. Posypujemy serem.
Pizzę pieczemy w 200 st przez około 20-25 minut.