Sposób przygotowania:
Placki makaronowe ze śliwką
Do miski przekładamy makaron, mus dyniowo - jabłkowy, wybite jajko, cukier i mieszamy. Śliwki myjemy i osuszamy z wody, kroimy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę i dodajemy do miski z ciastem. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąki i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
Rozgrzewamy olej i łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Rozgrzewamy olej i łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.