Sposób przygotowania:
Placuszki makaronowe z bananem
Wcześniej ugotowany i ostudzony drobny makaron (jak do rosołu) wymieszać z dokładnie roztrzepanymi jajkami, gęstą śmietaną oraz rozgniecionym lub utartym na tarce bananem. Dosypać cukier puder i cukier waniliowy oraz posiekane bakalie. Masę zagęścić błyskawiczną kaszą manną i dobrze wymieszać. Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia i odstawić na pół godziny, aby ciasto napęczniało.
Smażyć na rumiano w mieszance oleju rzepakowego i klarowanego masła.
Podawać z twarożkiem waniliowym, gęstą śmietaną albo jogurtem greckim.
Smażyć na rumiano w mieszance oleju rzepakowego i klarowanego masła.
Podawać z twarożkiem waniliowym, gęstą śmietaną albo jogurtem greckim.
Czekoladka 2