Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżu i kaszy, z jajkiem i ciecierzycą
1. Ziarna gotujemy według przepisu na opakowaniu, wysypujemy z woreczków do większej miski i dokładnie studzimy.
2. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy.
3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, studzimy i kroimy w większą kostkę.
4. Natkę pietruszki płuczemy i drobno kroimy.
5. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki się przegryzły.
6. Gotową sałatkę podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony.
Porcja dla 4 osób.
Przed podaniem sałatkę należy schłodzić.
2. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy.
3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, studzimy i kroimy w większą kostkę.
4. Natkę pietruszki płuczemy i drobno kroimy.
5. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki się przegryzły.
6. Gotową sałatkę podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony.
Porcja dla 4 osób.
Przed podaniem sałatkę należy schłodzić.
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)