Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pasta z fasoli i pieczonego buraka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 110
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To idealna propozycja na smaczny i zdrowy dodatek do świeżego pieczywa, placków, naleśników lub wafli ryżowych. Można ją nawet połączyć z żółtkami i nadziać jajka. Uwierzcie, że ta pasta smakuje rewelacyjnie!

Pasta z fasoli i pieczonego buraka

Składniki:

Pasta z fasoli i pieczonego buraka

 

Sposób przygotowania:

Pasta z fasoli i pieczonego buraka

Buraki:

Pasta z fasoli i pieczonego buraka
Buraki można również uprzednio ugotować.

Umyte i osuszone buraki ze skórką należy osobno oraz szczelnie owinąć w kawałek folii aluminiowej. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około ponad 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. W upieczonego buraka łatwo wchodzi wykałaczka lub ostrze noża i skórka łatwo odchodzi.

Ostudzone buraki obrać.

Składniki pasty:

Pasta z fasoli i pieczonego buraka
Fasola może być z puszki lub też ugotowana.

Pokrojone byraki, fasolę, olej/oliwę oraz zioła prowansalskie umieścić w misce.

Pasta:

Pasta z fasoli i pieczonego buraka
Najlepiej, aby pasta miała jednolitą konsystencję.

Wszystkie składniki past zblendować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.