Sposób przygotowania:
Placki po zbójnicku 3
Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, solą oraz pieprzem, smażyć 3 minuty na 2-3 łyżkach rozgrzanego oleju. Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć sok. Cebule posiekać, dodać do ziemniaków, dosypać mąki, wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać. Mięso włożyć do pieczarek. Mieszając, smażyć razem, aż masa się zrumieni. Doprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Dodać keczup, wymieszać, przykryć, dusić 10 minut. Na patelni rozgrzać olej, włożyć łyżką porcje ciasta ziemniaczanego. Usmażyć rumiane placki. Na połowie placków ułożyć porcje mięsa z pieczarkami. Przykryć je pozostałymi plackami.