monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Placki ryżowo-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placki ryżowe to szybka i niezwykle prosta w wykonaniu potrawa.

Placki ryżowo-serowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ryżowo-serowe

 

Sposób przygotowania:

Placki ryżowo-serowe
Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (1:1). Jajko ubijamy, dodajemy jedną łyżkę mąki pszennej oraz sól. Następnie dolewamy mleko i dodajemy wystudzony ryż. Dokładnie wszystko mieszamy. Na dobrze rozgrzanym oleju smażymy placuszki na złocisty kolor. Na wierzch kładziemy po plasterku żółtego sera. SMACZNEGO!
Placki ryżowo-serowe
Jajko ubijamy, dodajemy sól oraz mąkę pszenną.
Placki ryżowo-serowe
Biały ryż gotujemy na sypko i gdy wystygnie dodajemy do masy jajecznej.
Placki ryżowo-serowe
Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Placki ryżowo-serowe
Na wierzch placuszków kładziemy po plasterku żółtego sera.