Sposób przygotowania:
Placki warzywne mocno zielone
Młodą cukinie dokładnie obmyłam,odcięłam końcówki i starłam nie obierając skórki na tarce o grubych oczkach.
Młode ziemniaki obrałam , opłukałam i również starłam na tarce o grubych oczkach.
Koperek zielony, natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną dymkę drobniutko pokroiłam.
Wszystkie składniki wymieszałam razem dodałam jajko, sól, pieprz do smaku oraz przyprawy uniwersalnej.
Na samym końcu dodałam mąki pszennej, dokładnie wymieszałam i smażyłam placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podawałam ciepłe zaraz po usmażeniu.
Placki można polać śmietaną lub jogurtem naturalnym gęstym.
Młode ziemniaki obrałam , opłukałam i również starłam na tarce o grubych oczkach.
Koperek zielony, natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną dymkę drobniutko pokroiłam.
Wszystkie składniki wymieszałam razem dodałam jajko, sól, pieprz do smaku oraz przyprawy uniwersalnej.
Na samym końcu dodałam mąki pszennej, dokładnie wymieszałam i smażyłam placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podawałam ciepłe zaraz po usmażeniu.
Placki można polać śmietaną lub jogurtem naturalnym gęstym.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)
CORAL
BozenaMatuszczyk
Miło mi. Dziękuję;)