Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowo- warzywne (z piekarnika)
1. Mięso drobiowe umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki także zetrzeć na tarce i wraz z cebulką pokrojoną w kostkę lekko podsmażyć.
2. Wymieszać ze sobą mięso, pieczarki, marchewkę, przyprawy, zioła, jajko oraz mąkę.
3. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć wymieszane składniki, tworząc małe placki.
Piec w 180 stopniach przed 40 minut. Podawać z surówką lub/i ziemniakami.
2. Wymieszać ze sobą mięso, pieczarki, marchewkę, przyprawy, zioła, jajko oraz mąkę.
3. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć wymieszane składniki, tworząc małe placki.
Piec w 180 stopniach przed 40 minut. Podawać z surówką lub/i ziemniakami.
Jagodowa
Magdalena88