Sposób przygotowania:
Placuszki warzywne
Jajka wybijam do miski i roztrzepuję, następnie dodaję do nich mleko, mąkę i sól. Wszystkie składniki łączę, po czym dodaję startą na tarce cukinię i obranego startego ogórka. Do przygotowanej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i wszystko dokładnie mieszam. Ciasto wykładam na rozgrzany olej i smażę placki, aż będą złociste.
ETAP 1:
Jajka wybijam do miski i roztrzepuję, następnie dodaję do nich mleko, mąkę i sól. Wszystkie składniki łączę, po czym dodaję startą na tarce cukinię i obranego startego ogórka. Do przygotowanej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i wszystko dokładnie mieszam.
ETAP 2:
Ciasto wykładam na rozgrzany olej i smażę placki, aż będą złociste.