olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Placuszki warzywne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Placuszki warzywne na bazie cukinii, ogórka, cebuli oraz czosnku to ciekawa alternatywa na szybki obiad bez mięsa.

Placuszki warzywne

Składniki:

Placuszki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Placuszki warzywne
Jajka wybijam do miski i roztrzepuję, następnie dodaję do nich mleko, mąkę i sól. Wszystkie składniki łączę, po czym dodaję startą na tarce cukinię i obranego startego ogórka. Do przygotowanej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i wszystko dokładnie mieszam. Ciasto wykładam na rozgrzany olej i smażę placki, aż będą złociste.

ETAP 1:

Placuszki warzywne
Jajka łączę z mlekiem mąką i solą, po czym dodaję cukinię.

Jajka wybijam do miski i roztrzepuję, następnie dodaję do nich mleko, mąkę i sól. Wszystkie składniki łączę, po czym dodaję startą na tarce cukinię i obranego startego ogórka. Do przygotowanej masy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i wszystko dokładnie mieszam.

ETAP 2:

Ciasto wykładam na rozgrzany olej i smażę placki, aż będą złociste.