Sposób przygotowania:
Placki z cukinii, marchewki, selera z oliwkami
Marchew i seler obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Cukinię myjemy i osuszamy z wody, ścieramy na tarce jarzynowej do miski z warzywami. Wsypujemy sól i mieszamy. W międzyczasie kroimy oliwki na drobno. Starte warzywa odciskamy z soku i dodajemy oliwki oraz pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2