Sposób przygotowania:
Placki z cukinii i szpinaku oraz pieczarek i sera
Szpinak obrać opłukać osuszyć i zmiksować, pieczarki obrać zetrzeć na tarce grube oczka, cebule pokroić w drobną kostkę, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki połączyć z obraną, startą na tarce ( grube oczka )cukinią.
Wymieszać dodając starty na tarce żółty ser oraz jajko.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 4 łyżki mąki. Ponownie wymieszać.
Ciasto nakładać na rozgrzane masło smażąc placki. Placki smażyć z obu stron.
Podawać z gęstym jogurtem naturalnym.
Wszystkie składniki połączyć z obraną, startą na tarce ( grube oczka )cukinią.
Wymieszać dodając starty na tarce żółty ser oraz jajko.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 4 łyżki mąki. Ponownie wymieszać.
Ciasto nakładać na rozgrzane masło smażąc placki. Placki smażyć z obu stron.
Podawać z gęstym jogurtem naturalnym.
gusia1000