Sposób przygotowania:
Pieczone placki z cukinii
Cukinię myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestki.
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Cukinię odsączamy na cedzaku i przekładamy do miski.
Do cukinii dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Masę cukiniową wykładamy na blachę piekarnikową, wyłożoną papierem do pieczenia, formujemy placki.
Pieczemy w temp 180 stopni przez około godzinę.
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Cukinię odsączamy na cedzaku i przekładamy do miski.
Do cukinii dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Masę cukiniową wykładamy na blachę piekarnikową, wyłożoną papierem do pieczenia, formujemy placki.
Pieczemy w temp 180 stopni przez około godzinę.