nikolaxxxx

nikolaxxxx

Kucharz
[Przepisów: 19]

Placki z mielonej wątróbki drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

inny sposób podania wątróbki

Placki z mielonej wątróbki drobiowej

Składniki:

Placki z mielonej wątróbki drobiowej

 

  • 1 kilogram wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżka vegety
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki z mielonej wątróbki drobiowej
Wątróbkę umyć. Zmielić razem z obraną cebulą w maszynce od mielenia mięsa. Do masy dodać jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść na rozgrzany olej placuszki. Smażyć z obu stron. Podawać na ciepło z ziemniakami i surówką.