Sposób przygotowania:
Placki z serka wiejskiego z oliwkami i cebulką
Cebulę i oliwki (u mnie zielone) w miarę drobno pokroić. Serek wiejski przełożyć do miski, dodać do niego mąkę i pokrojoną cebulę z oliwkami. Do wszystkich składników dodać sól i przyprawę kebab gyros (można dodać wszelakie inne ulubione przyprawy). Wszystko razem wymieszać.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać masę na placki spłaszczając ją i wyrównując, formując przy tym placki.
Piekarnik nastawić na 190 stopni, piec placki przez około 20- 30 minut do momentu, aż się zarumienią.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać masę na placki spłaszczając ją i wyrównując, formując przy tym placki.
Piekarnik nastawić na 190 stopni, piec placki przez około 20- 30 minut do momentu, aż się zarumienią.