Placki z serka wiejskiego z oliwkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie do przygotowania i nie mające wiele kalorii placuszki, wyraziste w smaku , pieczone w piekarniku, smaczne same, jak i z wszelakimi dodatkami (dipy, sosy).

Placki z serka wiejskiego z oliwkami i cebulką

Składniki:

Placki z serka wiejskiego z oliwkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Placki z serka wiejskiego z oliwkami i cebulką
Cebulę i oliwki (u mnie zielone) w miarę drobno pokroić. Serek wiejski przełożyć do miski, dodać do niego mąkę i pokrojoną cebulę z oliwkami. Do wszystkich składników dodać sól i przyprawę kebab gyros (można dodać wszelakie inne ulubione przyprawy). Wszystko razem wymieszać.

Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać masę na placki spłaszczając ją i wyrównując, formując przy tym placki.

Piekarnik nastawić na 190 stopni, piec placki przez około 20- 30 minut do momentu, aż się zarumienią.