Sposób przygotowania:
Pieczeń z mielonego mięsa z indyka
Cebulę pokroić niezbyt grubo. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać do niego pokrojoną cebulę, bułkę tartą, przyprawy (tutaj sól, pieprz, słodka mielona papryka, tymianek, ale można dodać też inne przyprawy, które się preferuje), przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wbić jajka. Wszystko dokładnie wymieszać. Niedużą blaszkę posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Przełożyć mięsną masę do blaszki i wygładzić, by była równomiernie rozłożona po całej blaszce. Piekarnik nastawić na temperaturę 180 stopni. Pieczeń piekła się tak między 1-1,5 godziny.
Przez ponad połowę czasu w trakcie pieczenia blaszka była nakryta folią aluminiową, później folię już zdjęłam, żeby w trakcie pieczenia klops (pieczeń) nabrał na wierzchu przypieczonej skórki.
Przełożyć mięsną masę do blaszki i wygładzić, by była równomiernie rozłożona po całej blaszce. Piekarnik nastawić na temperaturę 180 stopni. Pieczeń piekła się tak między 1-1,5 godziny.
Przez ponad połowę czasu w trakcie pieczenia blaszka była nakryta folią aluminiową, później folię już zdjęłam, żeby w trakcie pieczenia klops (pieczeń) nabrał na wierzchu przypieczonej skórki.