Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozłożyć. Pociąć na takie kwadraty, czy też prostokąty, by po umieszczeniu parówki można było wygodnie ciasto złożyć na pół. Każdy kawałek rozłożonego ciasta posmarować ketchupem.
Na każdym kawałku układać parówkę i składać ciasto na pół. Złączać brzegi każdego złożonego pakieciku najlepiej poprzez dociskanie widelcem. Każdy pakiecik z parówką smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać sezamem. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Na blaszce układać parówki zawinięte w ciasto francuskie. Piec pakieciki w temperaturze 190 stopni przez około 15 - 20 minut.
Na każdym kawałku układać parówkę i składać ciasto na pół. Złączać brzegi każdego złożonego pakieciku najlepiej poprzez dociskanie widelcem. Każdy pakiecik z parówką smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać sezamem. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Na blaszce układać parówki zawinięte w ciasto francuskie. Piec pakieciki w temperaturze 190 stopni przez około 15 - 20 minut.