Sposób przygotowania:
Placuszek
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz szklanką cukru pudru i szczyptą soli.Dodać miękką margarynę oraz śmie-
tanę i szybko wyrobi ciasto. Rozwałkować placek i wyłozyć natłuszczoną i wysypaną tartą bułką tortownicę. Wstawić na
l0 minut do nagrzanego piekarnika (180-200'C). Podpieczone ciasto wyją i ułożyć na nim owoce. Ponownię wstawić do piekamika i piec jeszcze 20 minut. Przed podaniem posypa przez sitko pozostałym
cukrem pudrem.
tanę i szybko wyrobi ciasto. Rozwałkować placek i wyłozyć natłuszczoną i wysypaną tartą bułką tortownicę. Wstawić na
l0 minut do nagrzanego piekarnika (180-200'C). Podpieczone ciasto wyją i ułożyć na nim owoce. Ponownię wstawić do piekamika i piec jeszcze 20 minut. Przed podaniem posypa przez sitko pozostałym
cukrem pudrem.