Sposób przygotowania:
Placuszki jogurtowe z salsą truskawkową
Truskawki obieramy z szypułek, kroimy je w drobną kostkę. Liście mięty rwiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do truskawek. Dodajemy sok i całość mieszamy, odstawiamy do przegryzienia się na jakieś 30 minut. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy żółtka, jogurt naturalny i mleko i całość miksujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie łączymy je delikatnie z pozostałą masą. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i nakładamy łyżką placuszki. Smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy je na ciepło z salsa truskawkową. Placuszki są niesłodkie, możemy dodać dodatkowo 1-2 łyżki cukru, ale nie jest to konieczne. Smacznego ;)
zbysiowa
cris
edytaha
Kasiu, gratulacje z okazji występu u Ewy Wachowicz! Miałam przyjemność obejrzeć dzisiaj odcinek z Twoimi ananasowymi kwiatami :)
Cukiereczek13
Edytko, dziękuje :) Było to dla mnie niesamowite przeżycie :)
edytaha
Wyobrażam sobie :) Ale wypadłaś świetnie :)
Cukiereczek13
Renka55
Cukiereczek13
Przepraszam, moje niedopatrzenie :/ cukier ma iść do placuszków, można go dodać razem z mąką.