Sposób przygotowania:
Placuszki na mleczku kokosowym z bananem
1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy mikserem na gładkie i bez grudek ciasto. Ciasto powinno być dość gęste, ale tak by swobodnie spływało z łyżki. Następnie do ciasta dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę banana i mieszamy łyżką.
2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia się.
3. Podanie: Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 20 sztuk placuszków.
2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia się.
3. Podanie: Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 20 sztuk placuszków.