mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Placuszki otrębowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, zdrowe i niezwykle odżywcze placuszki otrębowe.

Placuszki otrębowe

Składniki:

Placuszki otrębowe

 

  • 1/2 kostki sera białego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 cebule
  • papryka czerwona
  • 12 ziemniaków
  • 2 jajka
  • vegeta
  • sól, pieprz
  • 1/2 szklanki otrąb owsianych
  • 1/2 szkalnki otrąb pszennych
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Placuszki otrębowe
Ziemniaki oraz cebulę obrać i umyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ewentualnie rozdrobnić za pomocą robota kuchennego. Czerwoną paprykę umyć, przekroić i usunąć z niej gniazdo nasienne. Ser biały oraz oczyszczoną paprykę pokroić w drobną kostkę. Dodać do startych ziemniaków i cebuli. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. Czosnek otręby pszenne, owsiane oraz jajka i pietruszkę wymieszać z resztą składników. Przyprawić do smaku. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Usmażyć placuszki na rumiano z obu stron.