Sposób przygotowania:
Placuszki serowo-bananowe
Do miski wrzucić serek i kefir, dodać cukier i zmiksować.
Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, dodać żółtka. Zmiksować na jednolitą masę.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Banana obrać ze skórki, pokroić w kostkę, wrzucić ze skórką i rodzynkami do ciasta, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię kłaść łyżką masę, smażyć z obu stron, na niewielkim ogniu, na rumiano, bez dodatku tłuszczu.
Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, dodać żółtka. Zmiksować na jednolitą masę.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Banana obrać ze skórki, pokroić w kostkę, wrzucić ze skórką i rodzynkami do ciasta, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię kłaść łyżką masę, smażyć z obu stron, na niewielkim ogniu, na rumiano, bez dodatku tłuszczu.