Sposób przygotowania:
Placuszki z borówkami
Borówki myjemy i osuszamy. Do miski wlewamy serek homogenizowany i dodajemy jajka, miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy cukry, proszek do pieczenia i mąkę oraz miksujemy na gładką i gęstą masę. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i nakładamy po jednej łyżce masy na jeden placuszek.
Potem wciskamy lekko po 4-5 borówek w ciasto placuszków na patelni. Przewracamy placki na drugą stronę i smażymy na złoty kolor (z obu stron). Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego.
Potem wciskamy lekko po 4-5 borówek w ciasto placuszków na patelni. Przewracamy placki na drugą stronę i smażymy na złoty kolor (z obu stron). Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego.
kuchenny świat
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1