Sposób przygotowania:
Placuszki owocowe
Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach ( nie obierać jabłka).
Do startego jabłka dodać rozdrobniony banan oraz jajko a następnie maślankę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników.
Połączyć z suchymi składnikami.
Gdyby ciasto było za luźne dodać więcej mąki, a gdyby było za geste to dodać maślanki.
Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju, nakładaj ciasto i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło np. ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.
Do startego jabłka dodać rozdrobniony banan oraz jajko a następnie maślankę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników.
Połączyć z suchymi składnikami.
Gdyby ciasto było za luźne dodać więcej mąki, a gdyby było za geste to dodać maślanki.
Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju, nakładaj ciasto i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło np. ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.
gusia1000