Sposób przygotowania:
Racuchy z borówkamiKrok 1:
Mleko podgrzewamy aby było ciepłe (nie gotujemy). Odlewamy 1/2 szkl i w niej rozpuszczamy drożdże z 1 łyż cukru i 1 łyż mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 minut/
Krok 2:
Jajka mieszamy z pozostałym cukrem. Dodajemy skórkę cytrynową, mąkę, sól, mleko i drożdże. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy starte na tarce jabłko. Mieszamy.
Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 30 minut d wyrośnięcia.
Krok 3:
Na patelnie wlewamy kilka łyżek oleju. Rozgrzewamy i łyżką nakładamy porcje ciasta.
Na każdy placek wsypujemy kilka borówek i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Jagodowa
Magdalena88
dayzi
bietka