Sposób przygotowania:
Placuszki z chia i jabłkami
Jaja roztrzepujemy ze szczyptą soli, gdy już zwiększą swoją objętość dodajemy kefir i mieszamy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami do masy dokładnie mieszając aby nie było gródek.
Dodajemy nasionka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny. W tym czasie obieramy i ścieramy na grubej tarce jabłka, które potem dodajemy do ciasta.
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoto. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego:-)
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami do masy dokładnie mieszając aby nie było gródek.
Dodajemy nasionka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny. W tym czasie obieramy i ścieramy na grubej tarce jabłka, które potem dodajemy do ciasta.
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoto. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego:-)