BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Czekoladowe serduszka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie serduszka postanowiłam zrobić na urodziny mojej mamy, wyszły smakowite, a najważniejsze że zrobiłam je sama.

Czekoladowe serduszka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czekoladowe serduszka

 

  • Czekolada gorzka 300 g.
  • czekolada biała 300 g.
  • czekolada mleczna 300 g.
  • foremki w kształcie serc.

Sposób przygotowania:

Czekoladowe serduszka
Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po dokładnym rozpuszczeniu zdejmujemy z ognia, owijamy dobrze ręcznikiem aby czekolada nam za szybko nie wystygła.

Foremki  napełniamy rozpuszczoną czekoladą, wkładamy do lodówki na całą noc.

Następnie wyciągnąć czekoladki z foremek i owinąć w złotą lub srebrną folię, albo zostawić bez niczego.

Tak samo postąpić z czekoladą mleczną i białą.
Czekoladowe serduszka.
Foremki zalane czekoladą teraz do lodówki i prezent gotowy.